Καλά νέα

Δημοσιευτηκε απο καλα νεα στις June 6th, 2012. στην κατηγορια Πολιτισμοςvices

Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες. Δύσκολες ...και ταυτόχρονα άκρως επικίνδυνες εποχές για όλους μας! Κι όμως κάποιοι ρομαντικοί δεν υποχωρούμε και εξακολουθούμε να αισιοδοξούμε! Τα παιδιά μας, - μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου - βιώνουν τις δυσκολίες με τον δικό τους τρόπο και καταφέρνουν - όχι πάντα εύκολα - να τις ξεπερνούν κλείνοντας το μάτι στην αισιοδοξία.
"Η έκφραση των συναισθημάτων και η εξωτερίκευση των σκέψεων της ψυχής βοηθά μερικώς στην αποφόρτιση και στο αισιόδοξο κοίταγμα" μας είπε ο καθηγητής τους Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος. Η ματιά μας στραμένη στη Θεσσαλονίκη και στο Κολλέγιο "Ανατόλια". Αν δεν υπήρχαν δύο εμπνευσμένοι καθηγητές και τα παιδιά δε θα κυκλοφορούσε η πρωτοποριακή λογοτεχνική εφημερίδα του σχολείου τους ( logotexniki.com ).
Μια εφημερίδα που δεν τους κοστίζει ούτε ένα ευρώ, μια εφημερίδα που δε σπαταλά ούτε μια σελίδα χαρτιού για να δηλώσει αυτά που "αισθάνεται"... Ο πρώτος που σέβεται η εφημερίδα αυτή είναι το περιβάλλον! Μπράβο τους! Και συνεχίζει ο καθηγητής τους: "γράφουν, συναισθήματα,σκέψεις, απόψεις, προβληματισμούς και περιμένουν με αγωνία - κάτι που φυσικά δε θέλουν να δείχνουν - να ακούσουν τη γνώμη των μεγάλων. Τη γνώμη που θα μελετήσουν στο μέλλον για να φτάσουν στα δικά τους καταληκτικά συμπεράσματα. Κι οι μεγάλοι, οι σχολιαστές των λόγων τους, "οι κριτές", είναι συγγραφείς... Πολλοί συγγραφείς!
Ξεπέρασαν τους είκοσι οι πεζογράφοι και οι ποιητές της Λογοτεχνικής Εφημερίδας! Κι εμείς οι δημιουργοί της - εγώ κι ο συνάδερφος Γιώργος Καρτσιώτης - καθόμαστε από μια μεριά και καμαρώνουμε για την ανοδική της πορεία και κάνουμε όνειρα για το μέλλον της! Να γράφουν σε τούτη την εφημερίδα όλα τα παιδιά της Ελλάδας μας...
Τι θα μπορούσε να πει κανείς για τέτοιες ωραίες προσπάθειες; Μπράβο σας και να πάτε μπροστά!

1 σχόλια:

ΤΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΚΕΝΤΖΟΣ είπε...

Καλά τα νέα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.