Η συγγραφέας Βικτώρια Μακρή γράφει για τη Λογοτεχνική Εφημερίδα μας.





Είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από το facebook τον συγγραφέα Τάσο Αγγελίδη Γκέντζο, με την έννοια ότι είμαστε φίλοι και έρχομαι σε επαφή με το συγγραφικό του έργο, μέσω των σχετικών αναρτήσεων. Εύχομαι κάποια στιγμή που θα πάω στη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσω από κοντά όλους αυτούς τους αγαπημένους φίλους που γνώρισα στο face, να συναντήσω και τον Τάσο. Ο Τάσος κατάγεται από την Καβάλα, σπούδασε φιλοσοφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως καθηγητής φιλολογίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο «Ανατόλια». Γράφει βιβλία και κυρίως κάνει ένα πολύ σπουδαίο λογοτεχνικό έργο: δημιούργησε φέτος τη λογοτεχνική διαδικτυακή εφημερίδα «ANATOLIA COLLEGE», την οποία ξεφύλλισα με εξαιρετικό ενδιαφέρον και θαυμασμό. Διαπίστωσα ότι πρόκειται για μια δουλειά ήθους και σοβαρότητας, αγάπης για τη λογοτεχνία, το παιδί, το μαθητή και τον άνθρωπο. Ότι πρόκειται για μια δουλειά από αυτές που υποστηρίζω και στηρίζω ανεπιφύλακτα.

Στις σελίδες του ηλεκτρονικού αυτού εντύπου διαβάζουμε πεζά κείμενα λογοτεχνίας και σχολιασμό, ποίηση, σκέψεις και προβληματισμούς, κριτική, παρουσιάσεις βιβλίων, ερχόμαστε σε επαφή με τη συγγραφική δημιουργία των μαθητών και στεκόμαστε με θαυμασμό σε αυτή, και έχουμε επίσης τη δυνατότητα να έχουμε και εικόνα όλου αυτού του εγχειρήματος σε video, καθώς πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό έντυπο άρτιο και από τεχνικής και, πρωτίστως, από αισθητικής άποψης.

Στις σημερινές ημέρες της υποβίβασης της αισθητικής, της κουλτούρας, των πολιτιστικών αξιών, τις ημέρες με τον ορίζοντα των πνευματικών έργων να μοιάζει ότι βρίσκεται μακριά, το έργο της Διαδικτυακής Εφημερίδας «ANATOLIA COLLEGE» του συγγραφέα – καθηγητή Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου και όλων των συντελεστών της, πρέπει να στηρίζεται και να διαδίδεται από όλους μας.

Συγχαρητήρια Τάσο! Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετέχουν και εργάζονται σε αυτό το πνευματικό ηλεκτρονικό φυλλάδιο! Συνεχίστε!

Επωνύμως για όσα καταθέτω,
Βικτώρια Μακρή - συγγραφέας.

1 σχόλια:

ΤΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΚΕΝΤΖΟΣ είπε...

Ευχαριστώ πολύ τη συγγραφέα Βικτώρια Μακρή για τα καλά της λόγια!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.