Καλή επιτυχία, Σοφία!!!

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται ένας μικρός - μεγάλος χαμός στα ΜΜΕ! Λογικό και αναμενόμενο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού ο χρόνος τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς για τους υποψηφίους. Παντού - ακόμα και στο facebook - υποψήφιοι και υποψήφιες προσπαθούν να μας "κερδίσουν"...
Άλλοι από αυτούς δείχνουν καλοί, άλλοι ίσως λιγότερο καλοί, άλλοι απλώς συμπαθητικοί, άλλοι πάλι φιλόδοξοι ή εμετικά ευγενικοί και άλλοι κακοί ή ψεύτικοι.
Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για όλα όσα διαβάζεις!
Δεν πρέπει να πιστεύεις όλα όσα σου υπόσχονται!
Είναι ανόητο τα μάτια σου να φορούν μόνο ένα ζευγάρι γυαλιά...
Τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά αρκετούς υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους του Νομού Θεσσαλονίκης. Πολλοί από αυτούς - όπως η φίλη και συνάδερφός μου στο σχολείο Κωνσταντίνα Γούλα που είναι υποψήφια στον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη  - άνθρωποι με ευαισθησίες, ήθος και αγαθές προθέσεις.
Τους εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στον αγώνα τους.
Θα επέλεγα να τους ψηφίσω, αλλά ψηφίζω στην Αθήνα.
Θα ήθελα όμως στο κείμενό μου αυτό να εστιάσω την σκέψη μου μόνο σε μία υποψήφια δημοτική σύμβουλο και να καταθέσω την προσωπική μου θέση - υποστήριξη για αυτήν.
Κι η θέση αυτή δηλώνω πως είναι κάτι παραπάνω από θετική!
Ο λόγος μου δεν θα έχει καμία υπερβολή και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι μυθιστορηματικός!
Για τους κακόπιστους κριτές - επικριτές των λόγων μου δηλώνω πως δεν αποσκοπώ πουθενά με το συγκεκριμένο μου κείμενο. Δεν ξέρω αν την επόμενη χρονιά θα συνεχίσω να κάνω την εκπομπή που έχω στο εθελοντικό ραδιόφωνο!
Ξεκινώ...
Η Σοφία Ασλανίδου είναι η Πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, δηλαδή της Δημοτικής Τηλεόρασης και των Δημοτικών Ραδιοφώνων fm 100 και fm 100,6 της Θεσσαλονίκης.
Το πως έτυχε να την γνωρίσω εγώ και τι ήταν αυτό που εκτίμησα στην προσωπικότητα της συγκεκριμένης κυρίας είναι αυτό που θέλω να σας περιγράψω. Η Σοφία είναι ένα σεμνότατο άτομο που ξέρει να σε ακούει και δεν μιλά σχεδόν ποτέ για τον εαυτό της. Είναι οπαδός του "εμείς" και όχι του "εγώ!" Συνδυάζει περίφημα το όραμα με τον πραγματισμό καθώς κατάφερε να δημιουργήσει μαζί με τους συνεργάτες της το πρώτο εθελοντικό ραδιόφωνο στην χώρα μας. Η ίδια μιλά με σεμνότητα για το έργο της κι αυτό νομίζω πως τα λέει όλα. 
Και συνεχίζω...
Προσπαθούσαμε με τους μαθητές μου να συνδέσουμε - στο μάθημα της  ερευνητικής εργασίας - την εκπαίδευση με τα ΜΜΕ και βρήκαμε πως με το συγκεκριμένο "θέμα" είχε ασχοληθεί η κυρία Ασλανίδου. Δεν την ήξερα... και φυσικά δεν με ήξερε! Έψαξα στο διαδίκτυο για το συγγραφικό της έργο και με έκπληξη διαπίστωσα πως ήταν η υπεύθυνη της Δημοτικής Τηλεόρασης. Πήρα τηλέφωνο στον σταθμό και την ζήτησα. Δεν περίμενα αυτό που ακολούθησε! Μου μίλησε σαν να με ήξερε από χρόνια, μου έδωσε τις πληροφορίες που της ζήτησα και ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμά μου. Ήρθε στο σχολείο μας και παρακολούθησε τους μαθητές μου να παρουσιάζουν την εργασία τους στο τέλος του πρώτου τετραμήνου.
Μίλησε στα παιδιά για την σχέση της εκπαίδευσης με τα ΜΜΕ. Γνωρίσαμε το όνειρο της, το εθελοντικό Ραδιόφωνο  fm 100,6 και τότε εγώ - σχεδόν με θράσος - της πρότεινα στο επόμενο τετράμηνο να προσπαθήσω μαζί με τους μαθητές μου  να συνδέσουμε την εκπαίδευση, όχι με τις ηλεκτρονικές εφημερίδες, αλλά με το ραδιόφωνο.
Χάρηκε!
Μας απάντησε αμέσως θετικά!
Μας έδωσε ραδιοφωνικό χρόνο και ξεκινήσαμε να δουλεύουμε τα "Αιρετικά Μαθήματα Πολιτισμού"! Κι όταν τελείωσε η σχολική χρονιά κι εγώ θέλησα να συνεχίσω αυτή την εκπομπή, της υπέβαλα την πρόταση μου.
Κι η πρόταση για μια εκπομπή πολιτισμού εγκρίθηκε!
Δεν την είχα δει πάνω από δύο φορές όλο αυτό το διάστημα!
Κανένας δεν μίλησε, κανένας δεν μεσολάβησε...
Μου φάνηκε αφύσικο όλο αυτό...
Δεν χρειάστηκε το "μέσον"...
Πάνω από ένα χρόνο κάνω την εκπομπή στον fm 100,6 και δεν δέχτηκα την παραμικρή παρέμβαση από την Σοφία. Και μιλάμε φυσικά για ένα δημοτικό μέσο!
Πάντα με ένα χαμόγελο η ίδια, πάντα με χαμόγελο και όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου, άνθρωποι ζεστοί που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν εμάς τους εθελοντές! 
 
Θα κλείσω το κείμενό μου παραθέτοντας μερικές αλήθειες που τις είδα γραμμένες στον "τοίχο" της στο facebook.
 
Καλή επιτυχία, Σοφία!
Την αξίζεις!
 
"Παλέψαμε να κρατήσουμε τα δημοτικά ΜΜΕ με την σθεναρή βούληση του Δημάρχου και τα καταφέραμε. Δεν υποσχεθήκαμε  ότι θα γίνουν BBC, ARTE, CNN. Υποσχεθήκαμε ότι θα είναι μια αξιοπρεπής παρουσία στον οπτικακουστικό χώρο. Θεωρητικά δεν υπάρχει αντικειμενικότητα μπορώ να μιλήσω για εντιμότητα, σεβασμό στον πολίτη, στην διαφορετικότητα, στον αντίπαλο, στον αδύναμο. Η εικόνα έχει τη γλώσσα της, η σκηνοθεσία... πληροφορεί γι αυτό προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε τις τηλεοπτικές εικόνες με σύνεση. Αναβαθμίσαμε τα δημοτικά ΜΜΕ σε πρόγραμμα και σε υλικοτεχνική υποδομή με τα μισά χρήματα. Συνεργαζόμαστε με μεγάλους οπτικοακουστικούς φορείς(ΤV5), ανοιγόμαστε σε συνεργασίες και συμπαραγωγές με μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς (βλ Κορεατική ΤV) Συμμετέχουμε ως ισότιμοι εταίροι σε διεθνή συνέδρια (βλ INPUT,CLEMI ) και συμμετέχουμε σε μεγάλες διοργανώσεις του δήμου(βλ γιορτή πολυγλωσσίας, μαραθώνιος) Ανοίξαμε τα ραδιόφωνα περισσότερο στους πολίτες δημιουργήσαμε το εθελοντικό ραδιόφωνο 100.6 και υποσχόμαστε ότι θα γίνουμε ακόμη καλλίτεροι ακούγοντας την κριτική των πολιτών."

 
 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στηρίξτε τις ψυχές. Και εσείς ψυχές ενωθείτε.
Δεν υπάρχει φόβος. Υπάρχει ο μαθηματικός κίνδυνος της ώρας -μηδέν- και της εξάλειψης του είδους. Υπάρχει όμως η Ελπίδα. Υπάρχει όμως το Χρέος. Όσο πιο βαθύ το σκότος τόσο πιο ζωντανή η λάμψη των αστεριών. Χαρίστε φως. Κερδίστε λάμψη. Μην φοβάστε. Δεν υπάρχει φόβος. Στηρίξτε τις ψυχές, τους μαχητές συνείδησης, τις φωνές της καρδιάς. Υπάρχουν....είναι λίγοι.

Καλό δρόμο. Καλό κουράγιο. Είσαι Η ελπίδα.

ΦΜ

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.