www.itabloid.gr


Oct 30, 3 hours ago

Το αύριο, ο αυστηρότερος κριτής μας

Το αύριο, ο αυστηρότερος κριτής μαςΤι είναι η δημοσιογραφία, άραγε; Και σε ποιον απευθύνεται; Αναρωτιέται κανείς τι είναι αυτό που έχει απομακρύνει τον κόσμο και, ιδιαίτερα τη γενιά του αύριο από τη δημοσιογραφία; Προφανώς και πολλοί λίγοι το κάνουν. Μήπως έφτασε η ώρα; Έφτασε…
Στα πλαίσια του μαθήματος πρότζεκτ με θέμα τον πολιτισμό, μαθητές της πρώτης τάξης του Πρώτου Λυκείου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, αρθρογράφησαν στην iTabloid.
Ο καθηγητής τους, Τάσος Αγγελίδης- Γκέντζος, ζήτησε να λένε με κόσμιο τρόπο την άποψή τους. Και αυτό έκαναν τα παιδιά. Περιηγήθηκαν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα (η οποία, επισημαίνουμε, είναι beta version, δηλαδή δοκιμαστική έκδοση) και μας έκαναν την κριτική τους. Με ειλικρίνεια, αλλά θαυμαστή ευγένεια, με έμφαση στη λεπτομέρεια και με καλοσύνη, μας «υπέδειξαν» τα λάθη, τις ελλείψεις, τις παραλείψεις μας, μας έκαναν προτάσεις, μας είπαν τι τους άρεσε.
Η κριτική που δεχτήκαμε, ήταν αντικειμενική και πασιφανέστατα καλόπιστη. Γι’ αυτό και αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε στα παιδιά που μας κρατούν το φως για τον σωστό δρόμο προς το αύριο, ένα μεγάλο «Ευχαριστούμε»!
Η ομάδα της iTabloid
ΥΓ: Εννοείται πως η «πόρτα» μας είναι ανοιχτή για οποιονδήποτε θέλει να αρθρογραφήσει, ή να δημοσιογραφήσει, ιδιαίτερα αν πρόκειται για τη γενιά του αύριο…
ΥΓ2: Η ωριμότητα, η ευγένεια και η τεκμηρίωση με την οποία τα παιδιά μας είπαν την άποψή τους, μας έκαναν να ανυπομονούμε για τη μέρα που θα πάρουν αυτό τον κόσμο στα χέρια τους. Μην αλλάξετε, παιδιά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.