Η βραδιά του Έναστρον πλησιάζει!!

Η 28η Δεκεμβρίου και η παρουσίαση της Αθήνας είναι κοντά! Ελπίζω να μην έχετε ξεχάσει το ραντεβού μας στο βιβλιοκαφέ Έναστρον με τις "Ψυχές που δεν τις ζέστανε η αγάπη"! Η βραδιά θα αρχίσει στις 7.30 μμ και για το βιβλίο θα μιλήσουμε με την συγγραφέα και εκδότρια Ελένη Κεκροπούλου και τους συγγραφείς Ευρυδίκη Αμανατίδου και Δημήτρη Νίκου. Αποσπάσματα από
το μυθιστόρημα θα διαβάσει ο νεαρός και ταλαντούχος ηθοποιός Λάζαρος Βαρτάνης!

- Η Ελένη Κεκροπούλου γεννήθηκε στον Ζυγό Καβάλας, αλλά μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστημές και Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών καθώς και ξένες γλώσσες. Υπήρξε μεταφράστρια λογοτεχνίας, έχουσα μεταφράσει από αγγλικά, γαλλλικά, ισπανικά, πορτοογαλικά και ιταλικά πάνω από διακόσια βιβλία, ενώ έχει μεταγράψει στην νεοελληνική έργα του Πλουτάρχου, του Παρμενίδη και του Πλάτωνα. Έχει βραβευθεί για την μετάφρασή της στο ποιητικό έργο του νομπελίστα Ντερεκ Γουόλκοτ "Όμηρος". Τα τελευταία χρόνια, υπηρετεί τις Εκδόσεις Ενάλιος των οποίων είναι ιδρυτικό μέλος. Σαν συγγραφέας έχει κυκλοφορήσει δύο μυθιστορήματα, το "Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα" το 1993 από τις εκδόσεις Λιβάνη (επανεκδόθηκε από τον Ωκεανό το 2009) και το "Αγγέλικα η μαντενούτα" το 2010 από τις εκδόσεις Ωκεανός.

- Η Ευρυδίκη Αμανατίδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά. Συμμετείχε στην έκδοση νομικού περιοδικού με αντικείμενο την εγκληματολογία και τη σωφρονιστική. Το 1991 βραβεύτηκε από το υπουργείο Πολιτισμού για το παιδικό θεατρικό της έργο "Ένα καπέλο για τον καθηγητή" (εκδόσεις Δελφίνι, 1993) . Το 2005 έλαβε τιμητική διάκριση στο Λασκαρίδειο διαγωνισμό διηγήματος για το διήγημά της "Μια ιστορία για παχουλές Σταχτοπούτες". Έχει εκδώσει τέσσερα μυθιστορήματα: "Στη Μεσόγειο κολυμπούν παράξενοι Θεοί" (Βασιλείου, 2006), "Σιωπηλή πέτρα" (Μίνωας, 2007), "Η ακριβή ανάσα του νερού (Μίνωας, 2009) και "Ο φύλακας στο φάρο" (Μίνωας, 2011). Διηγήματά της δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική σελίδα Deity.gr

- Ο Δημήτρης Νίκου γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα, όπου και ζει. Ολοκλήρωσε σπουδές ηχοληψίας και παράλληλα αρθρογραφεί από το 2005 σε εξειδικευμένα έντυπα και στο διαδίκτυο. Λογοτεχνικά κείμενά του, πεζογραφίας και ποίησης, δημοσιεύονται τα τελευταία δύο χρόνια σε λογοτεχνικά περιοδικά. Το 2010, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ίαμβος το πρώτο του βιβλίο, η νουβέλα “Βόλτα στο Φεγγάρι”, που έλαβε τιμητική διάκριση στον διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό “Σικελιανά 2011”.

- Ο Λάζαρος Βαρτάνης αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 2003 στη Θεσσαλονίκη στην «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, ενώ μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και της Λυρικής Σκηνής. Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί σε μικρού μήκους ταινίες και στις μεγάλου μήκους, "Το λιβάδι που δακρύζει" του Θόδωρου Αγγελόπουλου, και στην παραγωγή του Λάκη Λαζόπουλου "Μη φεύγεις".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.