Οι "Ψυχές" στο περιοδικό Alter Vita


Μια πολύ όμορφη παρουσίαση του μυθιστορήματος "Ψυχές που δεν τις ζέστανε η αγάπη", φιλοξένησε στις σελίδες του το περιοδικό Alter Vita, ένα free press έντυπο με ποικίλα θέματα για τον σύγχρονο τρόπο ζωής, που εκδίδεται στην Αθήνα και διανέμεται σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Η παρουσίαση, εκτός από την ιστοσελίδα, θα δημοσιευθεί και στην προσεχή έντυπη έκδοση του περιοδικού.

Διαβάστε την παρουσίαση...


"Η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα μας και απειλεί τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν - ένας μήνας απέμεινε - και τα χαμόγελα στα χείλη των ανθρώπων ολοένα και λιγοστεύουν. Η καθημερινότητα μας έγινε περισσότερο σκληρή, οι εικόνες των εξαθλιωμένων ανθρώπων περισσεύουν αναγκάζοντας μας να αποστρέφουμε το βλέμμα μας από τις πολλαπλές εικόνες της φρίκης.

"Ψυχές που δεν τις ζέστανε η αγάπη". Ένα βιβλίο που ο τίτλος του τράβηξε την προσοχή μας!

Ιδού λοιπόν η υπόθεση...
Η Υπάτη, ένα παιδί παρατημένο από τη μάνα του, παιδί αγνώστου πατρός, μεγαλώνει χάρις στην συμπόνια κάποιων στενών της συγγενών. Όμως το αίσθημα του παρείσακτου, του παρία, δυναστεύει την ψυχή της έφηβης που αναζητά συναισθηματική ασφάλεια στην αγκαλιά ενός πολύ μεγαλύτερού της άνδρα.

Ο Γιώργος, ερωτευμένος μαζί της, θα της τάξει γάμο, όταν θα μείνει έγκυος, όμως θα της ομολογήσει πως είναι ήδη παντρεμένος… Θα παντρευτούν με ψεύτικα χαρτιά αλλά η διγαμία θα αποκαλυφθεί με τον αιφνίδιο θάνατο του Γιώργου…

Η Υπάτη, στο έλεος της εκδικητικής πεθεράς της που θα της πάρει το παιδί που θα φέρει στον κόσμο, μπαίνει στη φυλακή… Δυο χρόνια αργότερα, ελεύθερη πια, θα συναντηθεί ξανά με τη μοίρα της… Θα γνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπο του νεαρού Βασίλη, που όμως την συνδέει μαζί του το αίμα του νεκρού άνδρα της…

Κι εδώ ουσιαστικά ξεκινά η ιστορία! Μια ιστορία σκληρή! Μια γραφή σκληρή! Η γραφή του Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου, ενός φιλολόγου που εργάζεται στο Αμερικανικό Κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Η νεαρή ηρωίδα του προσπαθεί να υιοθετήσει ένα modus vivendi που θα την οδηγήσει στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας, έναν τρόπο που θα της ανοίξει τις κερκόπορτες των σαλόνιων της παρακμής. Θα γνωριστεί καλά και θα "ομιλήσει" με πολιτικούς, συγγραφείς και καλλιτέχνες, θα χαριεντιστεί με δημοσιογράφους και πανεπιστημιακούς, θα κολυμπήσει πλειστάκις μαζί τους μέσα στο βούρκο... για να καταφέρει τελικά το ακατόρθωτο!

Ένα βιβλίο επίκαιρο, ένα μυθιστόρημα που δεν αφήνει ασυγκίνητο τον αναγνώστη, μία γραφή γεμάτη ανατροπές και συγκινήσεις.."

ΠΗΓΗ: altervita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.