Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα Thestival.gr

Ακόμα ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα με αφορμή το βιβλίο "Ψυχές που δεν τις ζέστανε η αγάπη" δημοσιεύθηκε την 1η Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα Thestival, ένα δημοφιλές ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα. Το άρθρο κάνει και ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσίαση των "Ψυχών" στις 28 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, για την οποία σύντομα θα αναρτηθούν και εδώ περισσότερα πράγματα.

Διαβάστε το άρθρο...



Ένας νέος Θεσσαλονικιός συγγραφέας με ταλέντο!

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει το νέο μυθιστόρημα του Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου, «Ψυχές που δεν τις ζέστανε η Αγάπη». Πρόκειται για το δεύτερο μυθιστόρημα του...
Θεσσαλονικιού συγγραφέα το οποίο μέσα σε ένα εξάμηνο έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τις επτά χιλιάδες βιβλία.

Το νέο αυτό λογοτεχνικό του εγχείρημα - επίκαιρο περισσότερο από ποτέ - κινείται γύρω από τη ζωή και τις μοιραίες αποφάσεις μιας ασυμβίβαστης γυναίκας. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας «καθρέφτης» της προδικτατορικής, αλλά και της μεταδικτατορικής Ελληνικής πραγματικότητας, καθώς στις 590 σελίδες του ψυχογραφεί με μοναδικό τρόπο περισσότερους από τριάντα χαρακτήρες των οποίων η πλειονότητά αναπνέει, δρα και κινείται μέσα σε έναν κόσμο ιλουστρασιόν, σε ένα πλασματικό δηλαδή κόσμο που στην ουσία υποκρίνεται.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες... Μέσα από όλους αυτούς τους "ήρωες" αναδεικνύεται ξεκάθαρα η παρακμή μιας ολόκληρης κοινωνίας και διαφαίνονται πολύ έντονα οι αντιφάσεις που χαρακτηρίζουν όλα τα κοινωνικά στρώματα του ανθρώπινου είδους. Οι περιγραφές των καταστάσεων ωμές, αμακιγιάριστες και πολλές φορές κυνικές.

Συμβάντα που δεν απέχουν και πολύ από την μίζερη σημερινή πραγματικότητα, εικόνες που δείχνουν να έχουν «αγγίξει» λεπτές χορδές και να έχουν προβληματίσει αρκετά το αναγνωστικό κοινό. Η επίσημη παρουσίαση του μυθιστορήματος θα πραγματοποιηθεί από τις εκδόσεις "Ωκεανός" στην Αθήνα στις 28 Δεκεμβρίου στις 19:30, στο Βιβλιοκαφέ «Έναστρον», Σόλωνος 101.

Ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος ζει στη Θεσσαλονίκη και σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολεγίου “Ανατόλια”. Περισσότερες πληροφορίες για το συγγραφέα και τα βιβλία του μπορείτε να βρείτε στο tasosaggelidisgentzos.blogspot.com

ΠΗΓΗ: thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.